Husbilar

Chevrolet Winnebago Elandan 1989

11 meter lång som jag bytt motor i. Förr fanns det en Cheva 454, men nu sitter det en lastbilsmotor från en Mercedes 814 från 1989 där istället. Elen är ombyggd så nu finns 12,24,115,220 i bilen. Praktiskt!

Jag valde denna årmodell av bil och motor då bilprovningen har en gråns just vid 1989. Sedan blir det svårare att registreringsbesikta bilen.

Jag har påbörjat ombyggnaden av inredningen och den kommer att bli lika omfattande som på Elnaghen. Hur den ska byggas är jag inte riktigt klar på ännu.

Men det är bättre att fundera ut något praktiskt även om det tar längre tid.

 

Maila gärna på [javascript protected email address]

 

 

 

Alla skivor har svarvats och oken renoverats. Elen på plats igen, alla bromsledningar är nu bytta. Liksom returledningen till dieseltanken och kardanstången är kortad och balanserad samt försedd med en obyggd kopplingsskiva från en VW för att kunna bygga en kardanbroms. Dessa fordon har inte handbroms i bakre bromsoken utan det sitter på kardanaxeln presis som på Landrover och vissa traktorer!

 

 

 kylsystemet klart. Även den bakvända 12 v  generatorn på plats. Nu börjar det likna något! 24V generatorn sitter framför 12v ´aren. Dubbla remmar, kanske gör jag en skiva till enbart för 12v ´aren. Vi får se hur det blir med viberationerna efter ett tag. Dubbla elfläktar till kylaren ska nu kopplas in.

Var gick nu alla kablar? Kopplingspedalen på plats! Motorluckan flyttas bakåt ca 40 cm därför att denna motor blir större än 454án. Växelspaken kommer lite långt fram men det blir nog bäst så. Nu är det dags att häva ut inredningen!

 Nu har jag börjat att riva ur all inredning, inkl väggpaneler.

 Efter en tids funderande blev det klickgolv, väggarna kläs med mahognyfanér, motorluckan flyttas ca 40 cm bakåt, en viss del av elen dras om. m.m.

 Å nu då! Ska det vara heltäckningsmatta framme, eller klickgolv även där? Ska jag ha skinnsoffor eller fotöljer, Var ska bokhyllan vara? Ska jag skaffa personbilsstolar så det tar mindre plats i fram? Nåja innan jag gör något mer måste jag hitta någon soffa och bygga en bokhylla!

 

 

 Nya toan. Jag byggde en liten plattform där jag lagt alla kablar och slangar. Mkt  snyggare än att ha dom liggande synligt bakom toan som det är orginal.

Spegeln som är iordninggjord i toan. Ovanför finns nya takluckan som är elstyrd och tonad.

Då har inredningen börjat komma på plats. Obs de hemska stolarna ska ut, men får vara där för att sitta och fundera i. Förmodligen blir det en divansoffa som går fram till ytterdörren. Där ska jag bygga en mindre spaljevägg för att kunna hänga av blöta regnkläder etc. Detta är det ingen husbilstillverkare som tänker på! Dom åker inte själva, det har jag upptäckt för många år sedan. Vi har nu åkt husbil i 9 år, så viss vana finns!

Här syns det nya Plexiskyddet framför köket. Det verkar ju otroligt konstigt att det inte finns något stänkskydd vid diskbänken som orginal. Så då tillverkade jag ett!

Ett normalt matbord och riktiga stolar. På dessa "Fullsize" bilar behöver man inte kompromissa med att sitta i 90 graders säten. Utan kan ha det som hemma!

Så ser det ut i förhållande till förarstolen. Utrymme även för en smal bokhylla finns som synes.

Reclainer stolar med fotstöd. Här ska divanen vara.

Här syns hur motorluckan blev. Allt klätt i mkt liknande skinnimitation som resten av förarplatsen.

Under lådan skymtar luckan till "källaren" där man kommer åt växellådan. Allt ska vara lättmekat!!

 

 

Min bil !

2011 var vi i New York samt bilade sedan upp till Niagara Fallet och var i Bufflao 4´th of July.

Därefter flög vi ner till Florida där jag återsåg mitt Daytona Beach och huset jag bodde i .

Sedan ner till Fort Lauderdale och upp genom Cape Caneveral.

Underbart!! Minst vartannat år i USA!! Och överallt husbilar!!! Helt underbart!

 

Och bakifrån!

Här syns luftkompressor tanken med manometer och tryckslang. Den har jag kopplat in på bilens luftkompressor som förrut drev tryckluftbromsarna. Men som ju inte behövs nu.

Vidare syns det elektriska fotsteget som ska monteras vid ytterdörren. Då trycker man bara på en knapp så fälls det ut!

 2 helt nya startbaterier! Det är ju bra om motorn startar även om det skulle vara kyligt ute.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)